Fru murermester Jessens sandkage

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

200 g blødt smør
200 g sukker
4 æg
200 g mel
1½ tsk. bagepulver
½ usprøjtet citron
1 tsk. vaniljesukker

Rør smør og sukker godt. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i smørret. Bland mel, bagepulver og vanilje og rør det i dejen sammen med citronsaft og skal og halvdelen af æggehviderne. Pisk resten af hviderne stive og vend dem i dejen. Fyld dejen i en velsmurt sandkageform 1½ liter og bag sandkagen på nederste rille ved 175 gr. i 1 - 1,25 time. Prøv med en kødnål eller andet, der må ikke hænge dej ved. Lad kagen stå lidt i formen inden den vendes ud på en bagerist til afkøling