Ananaskage

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

75 g mandler

150 g sukker

1 spsk pulverkaffe

1 tsk bagepulver

2 spsk appelsinsaft

3 æggehvider

Fyld:

4 - 5 dl piskefløde

1 dåse ananasmos (eller anden frugt)

Mal mandlerne gennem mandelkværnen eller i blender/foodprocessor. Bland de malede mandler med sukker, pulverkaffe, bagepulver og appelsinsaft i en skål. Pisk æggehviderne stive og bland dem forsigtigt med mandelblandingen. Tegn en cirkel ca 22 cm i diameter på bagepapir og fordel dejen herpå. . Man kan også bage bunden i en velsmurt springform. Bag bunden 30 - 35 min  ved 175 gr alm ovn i den nederste del af ovnen. . Lad bunden svale lidt på pladen før den løftes over på bagerist hvor den skal blive helt kold. Pisk fløden til skum og fordel først flødeskum og dernæst ananasmos på den kolde kagebund.

Tip: brug i stedet jordbær eller banan skåret i skiver med en skål flødeskum til.