Dorthes opskrifter

3 æg

1½ dl melis

1 dl hvedemel

½ dl kartoffelmel

1 tsk bagepulver

lidt sukker og et stykke bagepapir

125 g smør

100 flormelis

½-1 spsk let knust nescafé

100 g smeltet mørk chokolade

Smør en form på 30x40 cm med smør, brug ikke mel, så sidder kagen fast. Læg et stykke bagepapir på bordet af samme størrelse, drys det let med melis.

Start med at smelte chokoladen, så den kan nå at køle af inden den skal blandes.

Pisk æg og melis hvidt. Vend mel og bagepulver i æggesnapsen. Hæld dejen i formen, bag kagen ca. 5 min ved 225 gr. Vend kagen ud på papiret med et hurtigt vend af formen. Imens kagen bager, laves fyldet: Chokoladen smeltes og køles af, rør imens smør, flormelis og kaffe sammen. Rør den smeltede chokolade i. Smør cremen ud over kagen i et jævnt lag. Rul rouladen sammen på den lange led, brug bagepapiret som styring. Når rouladen er rullet, bør den pakkes ind i film, den bliver tør hvis du ruller ind i bagepapiret.

Tip: Limecreme - 250 g smør, 200 g flormelis - 1-2 tsk limeskal - 4 æggeblommer - ca 2 lime (fintrevet skal og 1 dl limesaft) 3-4 spsk creme fraiche.

Pisk smør og flormelis luftigt. Tilsæt fintrevet limeskal. Pisk æggeblommerne i og derpå gradvist limesaft og cremefraiche. Cremen kan klumpe hvis den bliver for kold. Så kan den varmes forsigtigt over vandbad. Smør cremen ud i et lag på bunden, rul sammen, pak ind i film og lad rouladen sætte sig en times tid