Æblekage i form

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

1 æg

1½ dl sukker

1 1/4 dl mælk

3½ dl hvedemel (210 g)

2 spsk smør eller margarine, smeltet og afkølet

2 tsk bagepulver

fedtstof til formen

Fyld: 2 æbler, 3 spsk sukker, 3 tsk kanel

Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Bland sukker og kanel i en pose og hæld æblebådene heri og ryst godt. 

Pisk æg og sukker sammen, tilsæt mælk, mel og det afkølede smeltede fedtstof og bagepulver. Hæld dejen i en smurt springform eller lagkageform. Læg æblebådene ned i dejen og drys resten af sukker og kanel over. 

Bag kagen lysebrun, ca 30 min ved 200 gr. 

Server lun med koldt flødeskum, creme fraiche rørt m vanille eller vanilleis