Chokoladebrownie med lakridsmarengs (liv)

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

160 g smør

60 g chokolade

2 æg

225 g sukker

60 g hvedemel

2 spsk kakaopulver

1 tsk vanillesukker

Marengs:

3 pasteuriserede æggehvider

100 g sukker

1 tsk lakridspulver (f.eks. fra Bülow)

Tænd ovnen på 170 g. Smelt smørret og tilsæt chokoladen. Rør til chokoladen er smeltet og stil til afkøling (evt. i koldt vandbad, men pas på der ikke kommer vand i blandingen). Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med kakaopulver og vanille og vend det i sammen med den afkølede chokolade/smørblanding. Fordel dejen i en form på ca. 20x20 cm. Bag kagen 20-25 min - den skal stadig føles lidt løs i overfladen. Skru varmen op på 225 gr.  Pisk æggehviderne helt stive og pisk så sukkeret i lidt ad gangen og til sidst lakridspulveret, pisk så det er jævnt fordelt. Hæld marengsmassen ovenpå kagen og fordel, lav evt. toppe med en ske. Sæt kagen i ovnen igen i ca. 5 min. til den er gylden.

Afkøl før den skæres ud.

Der kan tilsættes andre smage til marengsmassen, f.eks. pebermynte eller mandelessens. Men lakdrids er nu bedst.