Æblekage med marcipan, Coop

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

2 æg,

600 g æbler,

100 g sukker,

100 g smør,

100 g groftrevet marcipan,

2 tsk bagepulver,

150 g mel,

saft og revet skal af 1 appelsin. Mandelflager til drys.

 

Skræl og skær æblerne i tynde både, læg dem i en skål koldt vand. Rør smør og sukker godt sammen, tilsæt marcipan og æg. Bland godt rundt og kom mel og bagepulver i dejen. Vend æblestykkerne i sammen med saft og skal af appelsinen. Kom det hele i et smurt fad (denne er 20x28) drys med mandelflager og bag 30-40 min ved 175 gr på midterste rille. Spises kold med flødeskum, is eller creme fraiche. Det er opskriften.

Næste gang vil jeg nøjes med en halv appelsin og måske tilsætte lidt vanille