Amerikansk bananbrød

3.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (2 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

½ dl raps eller vindruekerneolie

200 g sukker

2 æg

350 g bananer (3 - 4 bananer af almindelig størrelse)

300 g hvedemel

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

1 tsk vanille

½ dl mælk

Rør olie, sukker og æg sammen. Blend eller mos bananerne og rør mosen i. Bland de tørre dele og rør dem i blandingen sammen med mælken.

Hæld dejen i en brødform med  bagepapir.

Bag midt i ovnen ved 175 gr ca 1 time (evt + 10 min). Kan overtrækkes med smeltet chokolade.

Tips: prøv med lidt mindre sukker, den er ret sød - tilsæt evt lidt hakkede mandler eller mørk chokolade

Pak den afkølede kage ind i bagepapiret og ned i en frostpose som lukkes evt med en poseklemme, så holder kagen sig frisk i flere dage