Andesteg a la Anton
- Detaljer
- Kategori: Jule opskrifter
- Publiceret: mandag, 27. november 2017 11:44
- Visninger: 1408
1 and
svesker
æbler
salt og peber
Optø anden 2-3 døgn i køleskab. Fjern indmaden og skyl anden i koldt vand, dup den tør med køkkenrulle. Gnid anden. Med salt og peber indvendigt. Fyld med svesker og æblebåde. Luk med kødnåle. Gnid med salt og peber udvendigt.
Læg anden i en stor stegepose, læg den i en bradepande. Klip 3-4 huller i posens overside.
bradepanden sættes i ovnen v 175 gr, steg anden 40-50 min pr kg. Hæld væden i en gryde, lad den stå nogle minutter så fedtet samler sig og kan fjernes.
Anden efterbrunes ved 250 gr + grill! husk at holde øje.
Hvis anden skal bruges næste dag, skæres den ud i passende stykker som lægges i et ovnfast fad med skindet opad. Hæld 1 dl stegesky + 2 dl vand i bunden af fader. Dæk til m folie og sæt fadet koldt. Anden lunes 25 min v 150 gr. Slut med grill som ovenfor.