Børnenes figurdej (sirupsdej)

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

Start dagen før!

75 g margarine

125 g sukker

1 dl sirup

1 dl vand

½ spsk stødt ingefær

½ spsk stødt kanel

½ spsk stødt nellike

1/4 spsk stødt kardemomme

½ spsk natron

425-500 g mel

 

Glasur:

175 g sigtet flormelis

½ tsk glycerin

1/4-½ dl æggehvide

Rør margarine med sukker og sirup så det bliver tykt og tilsæt vand. Bland krydderier og natron med mel og rør blandingen i dejen lidt ad gangen.

Ælt dejen igennem, tilæt evt. mere mel. Pak dejen madpapir og plasticpose og læg i køleskab natten over. Kan holde op til 1 uge. Rul dejen ud i et par mm tykkelse, udstik til figurer, læg på bageplade m papir og bag v. 200 gr i 4-5 min til de er gyldne. Afkøl på pladen et par minutter inden de flyttes over på en bagerist. Når de er helt kolde, pyntes de med glasur efter smag.