Ris a la mande med kirsebær eller jordbærsauce

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

125 g grødris

1 liter sødmælk

1 stang vanille

60 g smuttede hakkede mandler (gem hele til mandelgave/r)

50 g sukker

½ liter piskefløde

Mælken koges op. Hæld ris og den flækkede vanillestang i. Rør til mælken igen koger, læg låg på og småkog grøden ved meget svag varme i 50-60 min til det er risengrød. Tag gryden af varmen og tilsæt sukker og de hakkede mandler, rør godt. Tag vanillestangen op og lade grøden køle af. Bland med fløde pisket til skum. Put en eller flere hele mandler i til sidst.

Hvis du skal bruge dobbelt portion, skal du ikke fordoble mængden af piskefløde, det bliver for fedt og for meget. Nøjes med lidt mere og smag til.

 

Dessertkirsebær eller jordbær på glas eller dåse: Hæld indholdet i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Rør lidt koldt vand med 1-2 tsk kartoffelmel og tilsæt jævningen bærrene under omrøring til den ønskede konsistens er nået.