Brunkager

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

ca 150 stk

500 g mel

250 g sirup

200 g margarine

175 g farin

1 tsk hjortetaksalt

1½ tsk potaske (udrørt i 1 spsk vand)

50 g hakkede nøddekerner

2 tsk kanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt nellike

1 tsk stødt muskat

Sirup, margarine og sukker smeltes sammen i gryde.Mel samt de øvrige ingredienser tilsættes og der æltes godt. Afkøl dejen lidt og del den i 4 stykker som rulles i pølser på ca 20 cm længde. Sæt disse i køleskabet 1 time eller mere.

Skær pølserne i tynde skiver som lægges på bageplade med papir. Bages i midten af ovnen ved 190 gr ca 6-7 min. Afkøles på bagerist og opbevares i dåser.