Brændte mandler

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

100 g mandler, Brændte mandler

60 g flormelis,

1/4 dl vand.

 

Desuden:

lidt olie uden smag (f.eks. raps),

2 gafler, en bradepande,

en træske eller andet redskab af træ.

 Hæld mandler, flormelis og vand på en god stegepande. Tænd og rør jævnligt imens der varmes op. Imens forbereder du bradepanden - smør den med en lille bitte smule olie.

Når vandet begynder at fordampe, skal du være mere opmærksom på at røre mere koncentreret. Når vandet er ved at være væk, skal du røre kontinuerligt og koncentreret. Når vandet er helt væk, bliver mandlerne grå og tørre at se på, men du fortsætter bare til sukkeret begynder at smelte og sætte sig fast på mandlerne. Når al sukker er smeltet - eller næsten det hele - hælder du mandlerne over på den olierede bradepande. Skil mandlerne ad med gaflerne

- FINGRENE VÆK, DET ER 200 O VARMT.