Farserede peberfrugter Lotte Haveman okse

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

4 store peberfrugter
400 g hakket oksekød
1 æg
1-2 spsk. koldt vand
2 spsk. groftrevet eller hakket løg
1 fed knust hvidløg
150 g rå, grofthakkede champignon
salt, peber
1-2 spsk. rasp
25 g margarine eller smør
1 ds hakkede tomater

Skær en skive af hver peberfrugt hvor stilken har siddet. Skær frøstole og vægge ud og fjern kernerne. Skær en meget tynd skive af den anden ende så de kan stå. 

Ælt det hakkede kød med æg, vand, løg, hvidløg, champignon, salt og peber. Fordel farsen i peberfrugterne og tryk det godt ned i hjørnerne. Der skal være så meget fars i at det danner en top. Drys rasp på kødet og læg en smørklat på hver. Sæt peberfrugterne i et smurt ovnfad. Hæld tomaterne uden om peberfrugterne. Drys lidt salt og peber over. 

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 gr. i 30-45 min. Dryp med mellemrum med tomatsaften på frugterne. 

Server med ris hvori der evt. er blandet friske ærter, majs eller andet

 

TIP: farsen er lidt tør, tilsæt væde og flere krydderier