Chili con carne, Sif´s okse

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

8 personer - eller til 2 dage

3 løg

5 fed hvidløg

olivenolie til stegning

½ tsk chiliflager

2 tsk spidskommen

1½ spsk røget (eller alm) paprika

1 tsk stødt koriander

½ tsk stødt fennikel

½ tsk stødt nellike

3-4 stængler bladselleri (med frisk grøn top)

800 g hakket oksekød

1 spsk konc hønsebouillon

2 ds hakkede tomater

1 dåse kidneybønner

1 dåse kikærter

salt og peber

Pynt: grønt fra bladselleritop

Tilbehør: hvedekerner eller ris samt cremefraiche og evt hakkede rå løg

Pil løg og hvidløg og skær i små tern. Svits i olie i en gryde og tilsæt chili. kom de øvrige krydderier i og svits dem med i et par min. Skyl selleristænglerne, skør dem og top ud i ca 1 cm tykke skiver. Kom skiverne i gryden sammen med oksekød, bouillon og tomater. Hæld væden fra kidneybønner og kikærter, kom dem i gryden. Krydr med salt og peber. Snit det grønne fra toppen fint og vend det i con carnen lige inden servering. 

Server med kogte hvedekerner eller ris samt en skål cremefraiche og evt hakkede løg