Mormorfrikadeller svinekød eller kalv og flæsk

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

500 g hakket svine eller kalv og svinekød

1½ tsk salt

peber

1 lille hakket eller revet løg efter smag

1 æg

4 spsk hvedemel

2 dl mælk

margarine og olie til stegning.

Rør kødet med salt. Rør herefter peber, løg, æg og hvedemel i. Rør til sidst mælken i. Lad farsen trække i køleskabet 15-30 min. Rør igennem igen og tilsæt evt mere mælk hvis farsen er blevet for fast. Varm margarine og olie op på en pande, dyp en spiseske i koldt vand og tag en portion fars op på skeen, form til en delle med hænderne og læg dellen på den varme pande. Fortsæt til farsen er brugt eller panden fyldt. Brun dellerne ved god varme på begge sider, skru ned og steg færdig ved jævn varme ca 10-15 min. Stik i en frikadelle og mærk om den er fast. Vend flere gange undervejs.

Tag dellerne af panden efterhånden som de bliver færdige, læg dem i en skål. Kog evt panden af med kogevandet fra kartofler, lad det koge op og jævn med meljævning lavet af kold mælk og mel rystet godt sammeni en meljævner. Tilsæt jævningen lidt ad gangen under omrøring og lad det koge op mellem hver til sovsen har en tilpas konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt kulør til sovsen er brun som du ønsker det.