Chili con carne okse

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

2-3 spsk. olie

2 løg, finhakkede

2 fed hvidløg, presset

1 lille chilipeber, meget finhakket

1 tsk. spidskommen

1 tsk. stødt kanel eller 1 kanelstang

600 g hakket okse

1 tsk. sød chilipulver

havsalt

kværnet peber

1 ds. hakkede tomater

2 dl bouillion

200 g kidney bønner fra dåse, skyllede og afdryppede

eller 1 dåse baked beans

10-20 g mørk choklade

Varm en dyb pande op med olie. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Efter et par minutter tilsættes chilipulver, salt, peber samt kanel og spidskommen. Vend det godt sammen. Rist dernæst kødet i blandingen. Hæld tomaterne på sammen med bouillon og lad retten simre i 25 min. Rør undervejs. Tilsæt bønnerne og lad simre 10 min mere. Smag retten til - tag den af varmen og tilsæt choklade om det ønskes.

Server med løse ris, brød og evt. en klat cremefraiche og hakkede rå løg til