Chicken a la Rose

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

1 stor kylling

2-3 zittauerløg

Marinade:

3 dl soyasauce (se tip under opskriften)

1,5 spsk citronsaft (gerne fra flaske)

½ tsk sukker

4-5 laurbærblade

2 fed knust hvidløg

1/4 tsk stødt peber

Kyllingen skæres i 6-8 dele. Marinaden blandes. Kyllingestykkerne lægges i en skål - marinaden hældes over. Marinaden skal dække kylingestykkerne. Skålen dækkes med folie elller låg og stilles i køleskabet et døgn. 

Tag de marinerede stykker op, læg dem i en bradepande, hæld ca halvdelen af marinaden over og steg ved 190 gr i ca 40 min. De sidste 5 min dækkes stykkerne af løgringe som steger med.

Efter stegning anrettes kylingestykkerne på et fad, dekoreret med friske løgringe og serveres med løse ris. Marinaden fra bradepanden hældes op i en skål og serveres som sauce. Man kan også koge den sidste halvdel af marinaden op og blande i så der er mere sauce. 

Tip: Det bliver temmelig salt, prøv med 1½ dl soya og 1½ dl vand. Sovsen bliver også ret salt. 

Tip: Læg løgringene på kyllinge tykkerne mindst 15 min før fadet tages ud (ellers er de for rå) og sørg for at proppe dem ned mellem kødstykkerne, så de kommer i kontakt med marinaden.