Coq au vin

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

100 g bacon

1 spsk smør eller margarine

1 stor kylling (eller hane), parteret i 6 - 8 stk

salt, peber

1 løg

½ tsk timian

1 laurbærblad

3 dl rødvin

250 g champignon

3 spsk syltede perleløg

1 tsk maizena, vand

kinesisk soya

Skær bacon i strimler og svits det i en stegegryde. Tag det op og læg på tallerken. Tilsæt en skefuld fedstof i gryden og brun kyllingestykkerne heri. Drys med salt og peber, tilsæt fintskåret løg, timian og laurbærblad. Hæld vinen ved og lad retten småsnurre under låg til kødet er mørt, ca 40 min. Svits de rensede champignon hurtigt i lidt fedtstof på en varm pande. Kom dem i gryden sammen med de syltede løg og bacon. Lad retten småsnurre ca 5 min mere. Jævn skyen med lidt maizena rørt op i vand. Smag til og server.

Tilbehør: ris, grøn salat og lun flute