Lakselasagne m flødespinat

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

600 g frossen helbladet spinat

½ l madlavningsfløde 

1 spsk citronsaft

1 tsk salt

kværnet peber

1 frisk lasagneplade (200 g)

175 g røget laks i tynde skiver

½ tsk salt

50 g mozzarella

Tilbehør:

blandet salat

groft brød

Kom den frosne spinat i en gryde. Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring i ca 5 min til vandet er fordampet. Tilsæt fløden og kog ind ved svag varme under stadig omrøring i ca 10 min. Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Fold lasagnepladen ud og del den på tværs i 4 lige store stykker der passer til fadet. Skær laksen i tynde strimler. Del spinatstuvningen i 4 og laksen i 3 portioner. Læg lagvis i fadet (ca 17x29) et stykker lasagneplade, spinat og laks. Slut med spinat. Bag lasagnen ved 175 gr alm ovn på en plade med bagepapir midt i ovnen - tages ud af ovnen efter ca 10 min og drys med salt og ost. Bag færdig ca. 20 min eller til osten er gylden. Lad lasagnen hvile ca 10 tildækket.