Hakkebøf og balsamiske tomater

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

2 pers

3 bagekartofler

400 g hakket oksekød, lav fedtprocent

3-4 tsk olivenolie

1 fed hvidløg

salt, peber

75-100 g skalotteløg (små)

250 g cherrytomater, gerne forskellige farver

1 dl balsamico

Strimler af ønsket salat

Skræl evt kartoflerne og skær dem i grove tern. Vend dem i olivenolie og knust hvidløg. Bages i ovnen ved 210 gr i 25-35 min til de har taget lidt farve. Form 2 store hakkebøffer og krydr med salt og peber, steg dem 3 min på hver side.

Sauter de pillede skalotteløg i olie, løgene kan deles i 2 eller 4 hvis de er store. Sauter i 5 min. Tilsæt tomaterne (hele) samt balsamico og kog kraftigt til væden er næsten fordampet.

Server bøffen med kartoffeltern, tomat/løg samt pynt med strimler af salat

Tip: brug lys balsamico, så bliver løg/tomat delen mere indbydende.