Landbrød

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

25 g gær
25 g smør eller margarine
3½ dl mælk
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
300 g sigtemel
200 g mel

til pensling: mælk

Smuldr gæren i en skål. Smelt fedtstof i en gryde og kom mælken i og lad det køle af til det er håndvarmt. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, sukker, sigtemel og mel og ælt dejen godt igennem. Dæk dejen med et fugtigt stykke og stil til hævning et lunt sted ½ time. Ælt atter dejen godt og form den til et stort rundt brød, læg det evt. i en hævekurv og lad det efterhæve et kvartes tid. Vend brødet ud på en bageplade med bagepapir, pensl brødet med mælk og prik med en gaffel evt. i stjernemønster og bag brødet ved 200 gr i 30 - 40 min. Afkøles på rist.