Boller med risengrød

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Print Friendly, PDF & Email

Ca. 450 g kold risengrød
750 mel
50 g gær
2 dl mælk
50 g smør
2-3 æggehvider
1 lille spsk. salt
2 spsk. sukker
2 tsk. kardemomme

Smelt smør og kom mælken i, så det ikke er for varmt. Kom det skålen til røremaskinen sammen med gær, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt æggehvider og risengrød og kør nogle omgange med røremaskinen, så det er blandet godt og ikke er større klumper risengrød. Tilsæt melet lidt ad gangen, måske skal du ikke bruge så meget, og måske skal du bruge lidt mere. Det skal være en let klistret dej, ikke så den hænger fast i fingrene, men den må ikke være for fast. Jeg kører altid dejen mindst 10 min i røremaskine og gerne 15 min. Det giver en rigtig god dej.
Stil dejen til hævning i en time, eller til den er hævet op til ca. dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på bordet og skær dejen ud i ca. 20 klumper dej, som formes let til boller og sættes på bagepapir.
Lad dem efterhæve ½ time inden de smørres med kold kaffe og bages ved 200 grader i ca. 20 min. – til de er flot lysebrune og dufter fantastisk.