Kuvertbrød 12 stk

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

4 store æg plus

1 æg til pensling

½ dl lunkent vand

15 g gær

425 g hvedemel

25 g sukker

1 tsk salt

125 g smør

Dejen er klistret at arbejde med og derfor er det nemmest at røre den i en køkkenmaskine. Slå æggene ud i en røreskål, tilsæt vand og smuldr gæren heri. Bland mel, sukker og salt og hæld blandingen i røreskålen. Ælt dejen ensartet og tilsæt smør skåret i mindre stykker. Ælt dejen i 10 min, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager 1-2 timer afhængigt af temperaturen i rummet. Tænd ovnen på 200 gr (ikke varmluft). Smør muffinform(e) grundigt og del dejen i 12 stykker. Læg dejstykkerne i formens huller og lad dem efterhæve i 20-30 min. Pensl dem med sammenpisket æg og bag de små brød i 12-15 min til de er smukt gyldne. Tad dem straks ud af formen og lad dem afkøle på en bagerist