Farfars gode brød

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

1 flaske hvidtøl

5 dl vand

50 g gær

25 g salt

275 g rugmel

225 g sigtemel

800 g hvedemel

25 g margarine

Gær og salt opløses i lunkent vand sammen med hvidtøl. Rugmel, sigtemel, hvedemel og margarine tilsættes. Æltes godt sammen og skal have en liggetid på 1 time. Dejen deles i 2 stykker der slås op til to lange brød. De stryges med vand, rulles i rugmel og sættes på en bageplade med bagepapir og skæres på tværs med en skarp kniv. Sættes til hævning  under et fugtigt viskestykke over i ca 45 min. Sættes i forvarmet ovn ved 225 gr alm ovn. Temperaturen sænkes straks til 200 gr. Brødene bages ca 40min. 

Tip: brug en stor skål til hævning (den gode gammeldags af ler er det mindste)