Grovbrød

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

25 g gær

3 dl lunkent vand

2 tsk sukker

½ spsk salt

2 spsk olie

1 æg

150 g rugmel

ca 300 g hvedemel

1 tsk birkes.

Rør gær ud i vandet, rør sukker, salt, olie og det meste af det sammenpiskede æg i, gem lidt til pensling. Rør rugmelet i og hvedemel lidt ad gangen og ælt til dejen er glat og smidig. Lad den hæve ca 30 min. Dej dejen i 3 eller 4 dele og rul dem ud i ca 40 cm lange pølser. Flet dejen til et brød og læg det på en plade med bagepapir og lad det hæve ca 30 min. Pensl med resten af ægget og drys med birkes. Bag nederst i ovnen i ca 35 min ved 200 gr alm ovn