Hytteboller ca 25 stk

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

50 g gær

4 dl mælk

200 g hytteost

2 spsk olie (smagsneutral)

2 spsk honning

2 tsk salt

150 g rosiner

1 dl hvedeklid

600 - 725 g hvedemel

Findel gæren i en skål. Lun mælken og hæld den over gæren, rør den ud. Tilsæt hytteost, olie, honning, salt, rosiner, klid og det meste af melet. Ælt dejen sammen til den er smidig. Lad den hæve tildækket på en lun plads i ca 30 min. Ælt igen på et melet bord og rul ud i en pølse der deles i ca 25 stykker. Form disse til boller og læg dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca 20 min. Sæt pladen i ovnen ved 225 gr i 10-15 min til bollerne er gyldne og sprøde