Krydret grovbrød 2 stk

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

6½ dl lunkent vand

50 g smør eller margarine

75 g gær

50 g mørk sirup

½ dl eddike

1 spsk sukker

1 spsk salt

2 spsk kommen

2 tsk tørkaffe

2 tsk løgpulver

1 tsk fennikel

250 g fuldkornshvedemel

450 g rugmel

ca 450 g hvedemel

Til glasering: 1 tsk maizena ½ dl vand

Smelt fedtstoffeti vandet, lad det blive lunkent. Rør gæren ud heri. Tilsæt sirup, eddike, sukker, salt og alle krydderierne. Bland fuldkornshvedemelet og rugmelet i og ælt med så meget hvedemel at dejen bliver smidig og blank. Form dejen til to runde brød og læg dem på en beklædt bageplade. Dæk med klæde og lad dem hæve ca 20 min. Bag ved 200 gr i ca 40 min. Imens koges maizena og vand sammen. Pensl brødene med jævningen og bag yderligere 5 min. 

Lad brødene svale af på en bagrist med klæde over