Grovbrød amo

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Print Friendly, PDF & Email

0,5 l lunkent vand

50 g gær

1 spsk salt

1 spsk honning

1 spsk olie

1 dl ymer/A38

250 g 3-kornsblanding ( jeg erstattede med mysli, skårne rugkerner, knækkede hvedekerner og havregryn)

200 g grahamsmel

600-700 g hvedemel

rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, honning, olie og ymer/A38, kornblanding samt grahamsmel. Rør det sammen. Tilsæt gradvist hvedemel til du kan tage dejen ud på bordet og ælte den godt sammen. Hæver 1 time under et viskestykke. Tages op, æltes og formes til et brød der lægges i en smurt brødform (2,5 liter) hæver nu 1/2 time. Pensles med pisket æg eller fløde. Bages ved 200 g i ca 45 min