Dorthes opskrifter

Angiv venligst e-mailadressen til din konto. En verificeringskode vil blive sendt til dig. Når du har modtaget verificeringskoden vil du kunne vælge en ny adgangskode til din konto.

Tilfældig opskrift

Aspargessuppe Søndag

750 g grønne asparges
2 porrer
3 stilke bladselleri
Evt. 1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
ca. 7 dl. kogende hønsebouillon
1 dl fløde
cayennepeber
salt og peber
Tilbehør: groft madbrød

Kassér den nederste del af aspargeserne, og skær resten i mindre stykker. Gem nogle hoveder til pynt. Kassér toppe af porrerne, skær resten i ringe og læg dem i koldt vand. Rens bladselleri og skær i mindre stykker. Dræn porrerne. Sauter grøntsagerne (gem nogle aspargeshoveder) og evt. hvidløg i olie i en gryde et par minutter. Tilsæt bouillonen og lad det småkoge under låg ca. 10 min til alt er mørt. Kør det hele i foodprocessor eller med stavblender til en ensartet suppe. Varm op igen og tilsæt fløde. Smag til med krydderierne.

Pynt med aspargeshoveder og spis med brød til