Aspargessuppe Søndag
750 g grønne asparges
2 porrer
3 stilke bladselleri
Evt. 1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
ca. 7 dl. kogende hønsebouillon
1 dl fløde
cayennepeber
salt og peber
Tilbehør: groft madbrød
Kassér den nederste del af aspargeserne, og skær resten i mindre stykker. Gem nogle hoveder til pynt. Kassér toppe af porrerne, skær resten i ringe og læg dem i koldt vand. Rens bladselleri og skær i mindre stykker. Dræn porrerne. Sauter grøntsagerne (gem nogle aspargeshoveder) og evt. hvidløg i olie i en gryde et par minutter. Tilsæt bouillonen og lad det småkoge under låg ca. 10 min til alt er mørt. Kør det hele i foodprocessor eller med stavblender til en ensartet suppe. Varm op igen og tilsæt fløde. Smag til med krydderierne.
Pynt med aspargeshoveder og spis med brød til